Mato ruuvi kasvaa laajasti

Mato on vaihde, jolla on yksi tai useampia kierukkamaisia ​​hampaita ja joka kytkeytyy kierukkapyörään muodostamaan porrastetun akselin vaihteen. Indeksointipinta voi olla sylinterimäinen pinta, Worm Screw Jack kartiomaisen pinnan tai rengasmaisen pinnan. Erilaisen hammasprofiilikäyrän mukaan tavallinen sylinterimäinen mato voidaan jakaa Archimedes-matoon (ZA-matoon), vääräksi matoiksi (ZI-mato), tavalliselle suoralle matoille (ZN-mato) ja kartiomainen sylinterimäinen mato (ZK Worm) ja niin edelleen

(1) Arkimede-mato: Tämä mato, Worm-ruuvi Jackin tasossa, joka on kohtisuorassa mato-akseliin nähden (ts. Loppu), Archimedes-spiraalin hampaan profiilia hammasprofiilin akselin tasossa (ts. Aksiaaliset hampaat Profiili) on suora viiva, jossa hammas kulma α0 = 20 °. Sitä voidaan työstää sorvalla, jossa on yksivipu (jossa γ ≤ 3 °) tai kaksoisnappi (kun γ> 3 °) on suorassa reunassa. Kun työkalu on asennettu, Worm-ruuveilla leikkuureunan yläpinnan on läpäistävä madon akseli. Tämä mato hiominen vaikeaa, kun kulmakulma on suuri käsittely haittaa.

(2) vyötöntä mato: vyötärömato (ZI-mato) mato-hammas pinta on asteittain avoin kierrepinta, hammasprofiilin päähän vyöntöön. Työstössä työkalun reuna on tangentia pohjapiirille. Voidaan hiomata ja varmistaa käsittelyn tarkkuus. Yleensä käytetään mato pää useita nopeampaa ja hienostunut siirto.

(3) Normaali suoristusmato: Tämän madon päätypinta on laajennettu, ja kierukkavaippa ja hampaan pinta (NN) ovat suorat. ZN-mato on myös suora veitsiterä, jossa yhdellä napa tai napa sorvakytkimessä. Käännettynä, kun veitsenterän taso on asetettu kierrepintaan lain, Worm ruuvi Jack käsittely on yksinkertainen, hiomalaikka voidaan käyttää, käytetään usein pitkälle tarkkuus mato-asema.

(4) Cone Envelope Worm: Tämä on epälineaarinen spiraalimato. Sitä ei voida työstää sorvalla, vaan sitä voidaan jauhaa jauhaa jauhaa hiomakoneella. Käsittele, ruuvi ruuvi Liitä kiekkohihna tai hiomalaikka asetettu mato-hammasuraan normaaliin suuntaan kierukkaliikkeen työkappaleen lisäksi työkalu samaan aikaan pyörimisliikkeen ympärille. Tällä hetkellä Worm Screw Jack jauhatusleikkauksen (tai hiomalaikan) jyrsintäpinta on matoen spiraalin hampaan pinta ja hammasprofiili II- ja NN-osiin on käyrä. Tämä mato on helppo murskata, mato on tarkempi, sovellus on yhä laajempi.

Pyöreä sylinterimäinen matoyksikkö on samanlainen kuin perinteinen sylinterimäinen matoyksikkö, paitsi että hammasprofiilin profiili on erilainen. Matoon kierteinen pinta leikataan terällä, jossa on pyöreä kaari, Worm-ruuvi ja mato on tehty Fan Chengfalla. Keskitasossa (eli matkan akselin ja madon keskellä) mato hampaisen profiilin on kovera kaari ja hammaspyörän hammasprofiili on kupera. Siksi pyöreä sylinterimäinen matoyksikkö on voimansiirron koveran ja kupera-arin hammasverkko, joka on myös ristipääruuvin liitäntä, mutta myös kosketuspinta voimansiirron kanssa. Tärkeimmät ominaisuudet ovat: korkea hyötysuhde, yleensä jopa 90%; kuormitettavuus, joka yleensä on tavallista suurempi kuin tavallisella lieriömäisellä matoilla 50-150%; pieni koko; pieni laatu; kompakti rakenne. Tämä asema on ollut laajalti käytössä metallurgian, kaivos-, kemian-, rakennus-, mato-ruuvi- ja muiden mekaanisten laitteiden hidastumisessa.

Matoille on tunnusomaista se, että mato- rungon aksiaalinen muoto on koveran pyöreä kaari väylän pyörivän pinnan muodostamiseksi, Worm Screw Jack, joten tätä vääntämislaitetta kutsutaan kierukkavaihteeksi. Tämän voimansiirtymän verkkoutumisvyöhykkeellä kierukkavaihteen kiertopiiri sijaitsee matoen kaarevalla pinnalla, eli mato on kaareva kierukkapyörän ympäri. Mato-ruuvi-aukko Matalatasoinen mato ja mato-hammaspyörä ovat suoraa hammasprofiilia. Hampaiden samanaikaisen hammastuksen ja hampaiden välisen kosketuksen ja kiertymisliikkeen suuntaan nähden on samanlainen kuin pystysuuntainen Worm-ruuvi, joka paransi huomattavasti hammaspyöriä ja voiteluöljyn kalvo-olosuhteiden muodostumista, Worm Ruuvi Jack ja siten kantavuus noin Akmami Saksa mato 2 kertaa 4 kertaa tehokkuus on yleensä niin korkea kuin 0,85 ~ 0,9; mutta se vaatii suurempaa valmistus- ja asennustarkkuutta.