Mittakytkimen korkeampi teho

Vaihteisto on eräänlainen voimansiirtolaite, joka saa aikaan vaihtelevan nopeuden hammaspyörien hammastuksella. Teollisuuden koneiden nopeudessa on monia sovelluksia. Mitteri vaihteiston vaihteisto pienellä akselilla, joka on asennettu suurelle vaihdemoottorille, hammaspyörään asennetun nopean akselin, vaihteiston verkon ja voimansiirron kautta, voit suorittaa kiihdytys- tai hidastusprosessin.

Vaihteisto on tavallisesti yleinen muotoilu, mutta erikoistapauksissa vaihteiston muotoilu voidaan vaihtaa käyttäjän tarpeiden mukaan, teollisuuskohtaisen vaihdelaatikon vaihtoehtona. Mittakytkimet Vaihdelaatikon rakenne, yhdensuuntainen akseli, pystyakseli, yleinen laatikko ja erilaiset osat voidaan muuttaa käyttäjän vaatimusten mukaisesti

Vaihteisto toimii vakaana ja luotettavalla, suurella voimansiirrolla. Vaihteiston ulompi laatikkorakenne voidaan tehdä äänenvaimennusmateriaalilla vaihteiston toiminnan aikana syntyvän melun vähentämiseksi. Vaihteistolla itsessään on laatikkorakenne, jossa suuri tuuletin voi tehokkaasti vähentää vaihdelaatikon käyttölämpötilaa. Vaihdelaatikon käyttämisen aikana päävaihteiston oikea-aikainen puhdistus. Mittakytkin Vaihdelaatikon puhdistuslaite, joka käyttää alkuperäisen öljy- ja öljysäiliön vaihteistoa ja suodattaa öljyä vaihdelaatikon puhdistamisen jälkeen vaihteiston puhdistamiseksi ilman laitteistoja, älä lisää puhdistusaineita vaihteiston turvallisen käytön varmistamiseksi laajentaa vaihteiston laatikon käyttöikää.

Hidastustoiminnon lisäksi vaihteistolla on myös tehtävän vaihtaa lähetyksen suunta ja lähetyksen vääntömomentti. Esimerkiksi Miter Gearboxin vaihteisto voi siirtää voimaa kohtisuorasti toiseen pyöritysakseliin sen jälkeen, kun molempia tuuletinta käytetään vaihtamaan voimansiirtonopeutta. Lähetysvääntömomentin periaatteella on samat tehoedellytykset, sitä nopeammin vaihde, akseli pienemmällä vääntömomentilla, sitä enemmän päinvastoin.

Vaihteisto on jaettu manuaalisiin ja automaattisiin kahdenlaisiin. Mittakytkin Vaihteisto käsivalintainen vaihteisto koostuu pääasiassa vaihteista ja akseleista. Vaihteisto AT koostuu hydraulisesta vääntömomentimesta, planeettavaihteesta ja hydraulisesta ohjausjärjestelmästä. , Hydraulisen voimansiirron ja vaihteiston yhdistelmän avulla, jotta saavutettaisiin nopeuden säädettävä momentti.

Voimansiirto koostuu vaihtelevasta nopeuslähetysmekanismista ja ohjausmekanismista, tarvittaessa Mittakytkimen vaihteistoon. Luokitellaan kahdella tavalla: siirtonopeusmoodin mukaan ja erilaisten tapojen jakamiseksi.

Käsivalintainen vaihdelaatikko koostuu pääasiassa vaihteista ja akseleista, Mittakytkimet erilaisten vaihteiden yhdistelmien kautta tuottavat säädettävän nopeusnopeuden; ja automaattivaihteisto AT koostuu hydraulisesta vääntömomentimesta, planeettavaihteesta ja hydraulisesta ohjausjärjestelmästä hydraulisen voimansiirron ja vaihteiston yhdistelmän avulla.