Viiste vaihteiston nopea kehitys

Rautatiealan nopea kehitys viiste vaihdelaatikko rautateiden rakentamiseen, huoltoon ja laajamittainen road huolto koneiden on myös nopea kehitys. Tällä hetkellä laajalti käytössä Kiinan laajamittainen railway road huolto koneet ovat seuraavat: maantiivistyskoneet auto, vakaa auto, viiste vaihteiston pesukoneessa painolasti kuorma rautatie hionta ja niin edelleen. Erilajiset mekaanisen akselin vaihdelaatikko mukaan omassa työssään tarvitsee, on oma ainutlaatuinen suunnittelu, mutta tärkeä osa road huolto koneiden, niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset: ① nopea ajo ja voi nopeasti tulla ja poistua lohko; ② oman toimintansa tarvitse matkustaa; ③ erilaisia mekaaninen liittyvät käynnissä tarpeisiin. Viiste vaihteiston asiakirjassa lähinnä analysoi rakennetta ja siirto toimintaperiaate DC-32 maantiivistyskoneet ja WD 320 vakaa akselin vaihdelaatikko ja selittää käsittelytavan kautta kätevä vika.

Akselin vaihdelaatikko on viimeinen osa aseman kokoonpano, joka välittää valtaa pyörän paria, vähentää nopeutta vetoakseli tai hydraulimoottori, lisää vääntöä ja ajo pyörä kiertää. Laajamittainen road huolto koneiden akseli gear box rakenne, eri nopeuksien suhde ei ole sama, viiste vaihteiston nykyinen kotimainen käyttö WD 320 vakaa auto ajaa järjestelmän ja DC-32 maantiivistyskoneet auton pohjimmiltaan sama, joten kaksi akselia vaihteistot ovat pohjimmiltaan sama. Tässä osassa rakenne vain maantiivistyskoneet auton akselin vaihdelaatikko esimerkiksi analysoida rakenne.

DC-32 maantiivistyskoneet auto on kolmen akselin vaihdelaatikko, viiste vaihteiston jaettu aktiivinen telin akselin vaihdelaatikko (jäljempänä akseli gear box ⅰ) ja telin akseli gear box (jäljempänä akseli gear box ⅱ) kaksi. DC-32 maantiivistyskoneet auton nopea, viiste vaihteiston hitaan kaksi sarjaa travel siirtoverkon, Nopea matka käyttämällä hydraulinen mekaanista voimansiirtoa, hitaan matkustaa käyttäen hydrostaattinen vaihteisto.

Suurella nopeudella ajettaessa lohkareeseen edessä telin kahdenlaiset ovat aktiivinen akselit. Aseman reitti on: Moottorin → hydraulinen momentinmuunnin → vaihteiston → ulostulo akseli → siirto tapauksessa → vetoakseli → akselin ruutuun → hammaspyörä.

Auton käydessä ei tarvitse alkamis-tai jarru tai commut vaiheittaiset maantiivistyskoneet toiminnolle. Viisteen vaihteiston ajaa reitti on: → hydraulisen vaihteiston → öljy pumppu → öljyn moottorin → vaihde laatikko → vetoakseli → koneteho muuttaa ruutuun ulostulo akseli → vetoakseli → siirto tapauksessa → vetoakseli → akselin vaihde laatikko → edessä telin → pyörä. Viiste vaihteisto on samaan aikaan toinen öljy moottori (apumoottorilla) ajaa telin akselin pyörän vetovoiman lisäämiseksi ylimääräisten asemana.

Vaihteisto on käytetty kuvio 4 osoittaa koostuu lähinnä kahden akselin yksinapainen lieriömäisten hammaspyörien-tilassa. Ensiöpuolen 5 on syötön loppuun ensimmäisen akseli kytketty moottorin kiilat ja pieni sylinterinmuotoinen vaihde 8, joka on liitettävä pöytätelineen avulla kiilat akselin suuntaan. Akseli 3 on toinen akseli, akseli painetaan suuri isoratas 1 ja akselin pyöritetään. Viiste vaihteiston akselin vaihdelaatikko on varustettu sylinterin toimiva kytkin, joka on mukana suuri lieriömäisten hammaspyörien 1 painamalla pieni haarukka 8 työntämällä haarukka 7 kytkin akseli 6 sitoutumista ja RASTANKA suuri lieriömäisten hammaspyörien 1.