Tasosuuntainen vaihteiston kokonaisteho

Vaihteisto on yksi MPS-sementtitehtaan keskeisistä osista, sen toiminta on normaalia tai se ei liity suoraan tehtaan kokonaistoimintaan. Hihnan vaihteisto Vaihteisto sisältää pääasiassa kuoren, tasomaisen vaihdelaatikon hammaspyörävaihteen sarjan, planeettavaihteiston, kannen, tiivisteen, työntövoiman, jne., Jota moottori käyttää, kallistuslaitteen ja planeettapyörästön avulla, Liikkuessa, koska painelaakeri ja ulkovaippa korkeapaineisen öljykalvon muodostamisen välillä, voivat varmistaa jauhatusliinan tasaisen ja tehokkaan toiminnan. Samanaikaisesti ulkovaippa ja labyrinttitiivisteiden välinen kuori, Bevel Gearbox estävät tehokkaasti pölyn. Kun vaihdelaatikko on liitetty kuviossa 2 esitettyyn kulhoon, siirrä vaihdelaatikon liikkeen läpi pultin läpi hiomakiviin, jauhatustelaan ja hiomakulhoon koko materiaalihionnan muodostamisen välillä.

Sivulla 4000t / d tuotantolinja MPS sementtitehtaan tarkastus havaitsi, että vaihdelaatikko tiivistää ruosteen ulos vedestä (kaksi), on olemassa ilmeisiä merkkejä korroosiota, mutta tiivisteen kumirenkaan ulkonäkö ei ole vaurioitunut, joten alkuperäinen spekulaatio että sisäinen korroosiota, tasosäätölaite Mutta erityistilanne on avattava sen jälkeen, kun kansi on määritetty. Erittäin tärkeänä, FLENDER-valmistajat lähettivät myös erikseen paikalle käsiteltäväksi, Bevel Gearbox sopi avata vaihdelaatikon huoltotoimenpiteet.

1) Irrota päämoottori ensin esiasetetulla matkalla ja irrota kulho ja vaihdelaatikko hydraulisella avaimella, vaihteistolla ja maadoituksella

(2), ennen kuin tarvitset osia, mukaan lukien: rulla, paininrunkoon liitetyllä vinoviivaisella vaihteistustelalla, tukevat painekehyssauvaa, levyä ja muita osia. Ensinnäkin sidotaan rullaan erikoistyökaluja ja sitten yleistä työkalukehystä, joka on sijoitettu kulhonostolaitteen keskelle. Kun hydraulinen nosturi nostaa kulhoa alhaalta, rulla, painekehys, vetoaisa, tasoristeysvaihde jne. Nostetaan yhteen.

Nostoprosessissa on kaksi huomautettavaa huomautusta: Kun kulhon sivu on asennettu takaisin kaavintaan, kun höyryn yläpäähän nostetaan tuulen renkaaseen, Bevel Vaihdelaatikko niin ensin käsikirppuun, jossa on sarvi tuulen kanssa Rengasalusta häiriön asentoon jauhatuskulhoon; nosta kulhoa prosessin aikana, jotta kallistuksen nostamisosa (jolloin hiomalaatikko ja vaihdelaatikko eivät pääse tarttumaan kiinni) estettäisiin, tarvitsevat mittaamaan kulhon ja vaihdelaatikon pohjan etäisyyden pinnalla, Säädä vaihdetta yksi henkilö käyttämään sähköistä hydrauliliitäntää nousun tason ylläpitämiseen sen sijaan, että luotettaisiin kolmeen hydraulisen nosturin synkronihissiin. Hiontapullon nostamisen prosessissa Bevel Gearboxin täytyy lukita nosturi mutterilla, jotta istuminen alas ei loukkaantuisi.

(3) kulhon yläosaa, jotta se kokonaan altistuisi ja jättäisi tarpeeksi tilaa siirtymään tilasta, alkoi purkaa vaihdelaatikkoa. Vaihteiston irrotus manuaalisella nostimella ja kierros valmistuttua. Vaihda vaihdelaatikko ensin raidasta ja puhdista se. Vaihdelaatikon 4 pientä liitintä käytetään neljään kulmaan, jotta voit synkronoida sen yläreunasta, kunnes asetat tähän asti 20 mm: n pyöreä tanko (11 sivua, yhteensä 22).