Kohdistimen vaihteiston joustavuus

Laatikossa on pieni kaariholkkuhammaspyörävaihteisto, suuret kaarevat hammaspyörät ja laakerit ja muut osat. Syöttöakseli on integroitu pieneen kaarikaravaihteeseen, ja toinen pää on liitetty laippaan spline. Kaksipuolinen vaihteisto Laippa on kytketty siirtokoteloon vaihteiston kautta.

Kuvion 4 vaihteistoa käytetään yksipolulaarisen sylinterimäisen vaihteiston, joka koostuu pääasiassa kahdesta akselista. Syöttöakseli 5 on ensimmäinen akseli, jonka tuloaukko on liitetty moottoriin viereillä ja pieni suora sylinterimäinen vaihde 8, joka on liukuvasti aksiaalisessa suunnassa pyörien avulla. Akseli 3 on toinen akseli, tasosäätölaite ja akseli on puristettuna suurella hammaspyörällä 1 akselin pyörittämiseksi. Akselivaihteisto Akselivaihteisto on varustettu sylinterikäyttöisellä kytkimellä, joka kytkeytyy suuren sylinterimäisen vaihteen 1 kanssa työntämällä haarukkaa 7 kytkinakselilla 6 pienen suoran sylinterimäisen vaihteen 8 käyttämiseksi.

Akselivaihteisto II on varustettu sylinterillä toimivaa kytkimellä, ja kun suuri nopeus kulkee, hammaspyörä 8 erotetaan vaihteesta 1. Kun työ on käynnissä, vaihteiston vaihteisto 8 kytkeytyy vaihteeseen 1 vaihteen 1 kautta. ilma-ohjaussylinteri ja akseli tulee käyttöakseliksi. Tämä akselivaihteistolla on kytkinakselisuunnittelu, joten kahdessa muunnosolosuhteissa, jos sylinterin ohjausosa ei pysty menestyksekkäästi vaihteiston 8 liikuttamiseen, se johtaa vaurioitumaan koko siirtojärjestelmään, Bevel Gearbox, Yleensä on kiinnitettävä huomiota tarkastuksen ja huollon kytkimen ilmasylinterin ohjausosaan.

(1) kieltämään tamping-auto ja vakauttaa auton siirtokonetta varten, kone ei ole edes auton perävaunuoperaatio, etenkin törmännyt ylämäkeen enemmän pitäisi olla muutamia autoja samanaikaisesti ulos (mutta pitäisi kiinnittää huomiota tiedostoon, Paluu synkronointiongelman toimintaan, Kavenna Vaihda autoa kosketuksen vahvistamiseksi), jotta pääauto ei pääse vaihdelaatikon ylikuormitukseen, joka aiheutuu akselivaihteiston vaurioitumisesta.

(2) öljytason tarkastuksen vahvistamiseksi, öljytaso on liian korkea tai liian alhainen aiheuttaa kaappiin ylikuumenemisen, vaihdelaatikon lämpötilan ei saa ylittää 95 ℃.

(3) säännöllisesti vaihdettava vaihteistoöljy, havaittu epänormaali hankaus, poikittaiskytkin materiaalista, jota on analysoitava huolella selvittääkseen syyt, tilanne on tarpeen tarkistaa laatikko.

(4) säännöllisesti tarkista, että vaihteiston mäntäpumpun toiminta on normaalia. Bevel Gearbox -menetelmä on: öljyputken putkiliitosten ulkopuolella oleva laatikko irtoaa, jotta suuri kone siirtää etäisyyttä tai pyörittää pyörää muutaman kierroksen jälkeen, tarkkaile letkujen liitoksia ilmeisessä öljyssä, Bevel Gearbox, ellei tarvetta purkaa mäntäpumppu Tarkasta, että syy on poissuljettu. Koska pienet kartiohammaspyörän laakerit ovat riippuvaisia ​​mäntäpumpusta öljyn voitelemiseksi tai öljyn puutteellisuudesta, jolloin lopullinen syy voi vahingoittaa vaihteistoa.

(5) vaihteistoon säätääksesi tärinäalustan tasapainoa säädön joustavuuden vahvistamiseksi, kiristysvoiman nopeuden säätäminen asteikolla Bevel Vaihdelaatikko vähentää tärinää ja vahingoittaa haitallisten vaikutusten voimansiirto-osia. Vuosittaisen tarkastuksen tulisi olla tasapainotettuja sauvaosaan asennettavia reikäosia ja kytkentätappi magneettisen hiukkaskoettimen testaamiseen, säännöllinen voitelu.

(6) apupyörän vaihdelaatikkoon kiinnittämään huomiota sylinterikytkimeen irti, Bevel Gearbox -kiinnityslaite on joustava, paikallaan, vaihda öljymoottori, kun sisään- ja ulostuloa ei saa kääntää, muuten se aiheuttaa suuri konekäyttö hidas ja heikko, Bevel vaihteisto ja pelkästään kenttäoperaattori. Ulkoisesta ilmiöstä huomataan, että vianmäärityksen haittana ei ole helppoa löytää vian syy.