Vaihdelaatikon laakeriväli

Kallistusvälinettä käytetään siirtämään liikkeen ja voiman kahden leikkaavan akselin välillä. Koneiden yleisesti kallistuskulman kahden akselin leikkauskulma on 90 ° (mutta ei saa olla 90 °). Samoin kuin lieriömäisten hammaspyörien, kartiohammaspyörissä on indeksoidut kartiot, karvatut kartiot, juurikartiot ja pohjakartiot. Kartiolla on suuri pää ja pieni pää, ja sen vastaava suuri päätyrengas on nimeltään indeksipiiri (sen säde r), yläpiiri, hammasympyrä ja perusympyrä. Kärkisarjan parin liike vastaa paria kartiomaisia ​​sointuja puhtaaseen liikkuvuuteen

Kaltevuusvaihteiston suunnittelussa tietyn siirtosuhteen mukaisesti edellä olevan kaavan mukaisesti kahden kartiokulman kierroksen arvon määrittämiseksi.

Mitä tulee hammaspyörän hammaspyörän kulmaan ja juurikartiokulman juureen, sitten molemmilla vinoviivoilla varustettu hammaspyörä hihnavaihteistolla sen ylimmän välyksen vaatimusten mukaan. Kansallisen standardin (GB / T 12369-1990, GB / T12370-1990) mukaan muiden yläpuolisten karmivaihteiden käyttö, kaksi päätypisteen kahta päätypistettä pieneen päähän on yhtä suuri, Kartiokartio ja hammaskiven kartio yhdistyvät yhteen pisteeseen. Kuitenkin kaksi kartiopään kierrosta sen linjaan nähden, joka on yhdensuuntainen toisen hammaspyörän kanssa toisen väylän hampaan juurikanavan kanssa, joten kartio ei enää ole indeksointikartio-kartiokokonaisuuden kanssa. Tällainen vinoviiva edustaa hammaskorkeuden pienen pään hampaan kärjen pienentämistä, mikä vähentää hampaan kärjen kärjen mahdollisuutta; ja hampaan säde on suuri, edesauttaa kuormituksen, työkalujen käyttöikää ja varastointia. Öljyn voitelu

Meluhuolto

Kulmavaihteistolaatikko on tärkeä osa mekaanista voimansiirtoa, jota käytetään laajalti vaihteiston verkossa, johtuen väistämättömästä sävelkorkeudesta, hampaasta ja muista virheistä toiminnan aikana. Tämä aiheuttaa silmukoitumisen vaikutusta vaihteiston verkossa taajuus vastaa Melua, esiintyy suhteellisen liukuvan kitkan aiheuttaman hampaan pinnan välistä kitkaa. Koska vaihteet ovat vaihdelaatikon perusosia, vähentää hammasmelua on välttämätön vaihteiston melun säätämiseksi. Yleensä vaihteiston melua esiintyy pääasiassa seuraavilla alueilla:

1. pyydysten suunnitteluominaisuudet. Epäasianmukainen parametrien valinta, sattuma on liian pieni, epätarkka profiilin muutos tai muutos, vaihdelaatikon rakenne on kohtuuton ja niin edelleen. Vaihteiston jalostuksen alaosan virhe ja hampaan profiilivirhe ovat liian suuret, hampaan sivureikä on liian suuri, pinnan karheus on liian suuri ja niin edelleen.

2. Vaihteisto ja vaihteisto. Kokoonpanon epäkeskisyys, kosketuksen tarkkuus on alhainen, akselin suuntaisuus on huono, akseli, laakeri, laakerin jäykkyys on riittämätön, laakerin pyörimisnopeus ei ole korkea eikä rako ole kunnossa.

3. Muut panostusmomentin näkökohdat. Kuormitusmomentin vaihtelu, akselijärjestelmän vääntövärähtely, moottorin tasapaino ja muut siirtopareja.

Elämän elpyminen

Tilastot osoittavat, että tuuliturbiinivaihteiston vika on edelleen noin 50% laakerin valinnasta, valmistuksesta, voitelusta tai käytöstä. Tällä hetkellä teknisten olosuhteiden ja muiden syiden vuoksi ydinkomponenttien, kuten moottoreiden, vaihdelaatikoiden, siipien, elektronisten ohjauslaitteiden ja käämijärjestelmien kotimaisen megawatin luokan yksikkö, monet ovat riippuvaisia ​​tuonnista ja niitä käytetään näissä suurissa tuuliturbiinivaihteissa Laakerin laakerit, köysi- laakerit, laakerit ja karan laakerit ovat täysin riippuvaisia ​​tuonnista. Sen vuoksi tarkempi laakerinlaskentamenetelmä on erityisen tärkeä tuuliturbiinivaihteiston suunnittelussa.

Laakereiden edellyttämän luotettavan luotettavuuden ansiosta laakerin käyttöikä on yleensä vähintään 130 000 tuntia. Ja koska laakerin väsymisikä on liian monilla tekijöillä, laakerin väsymiselämän teoriaa on edelleen parannettava, eikä sillä ole laajaa elämää koskevaa teoriaa kotimaassa ja ulkomailla, sillä kaikilla aloilla ei ole yhtenäistä laskentamenetelmää .

Laakerien käyttölämpötila, voiteluöljyn viskositeetti sekä puhtaus ja nopeustekijät, kuten laakereiden käyttöikä, vaikuttavat voimakkaasti huonontumisen toimintaan (lämpötilan nousu, nopeuden pieneneminen ja lisääntyneet epäpuhtaudet). Laakerin käyttöikä voi merkittävästi pienentyä. Tuuliturbiinin vaihdelaatikon vaikutus erilaisten tekijöiden perusteelliseen analyysiin, jotta voidaan kehittää tarkempi laskeminen laakerin elämästä, on kotimainen laakeritoimiala ja jopa tuulivoima-alan ensisijainen tavoite