Mittakytkimen pääkäyttö

Mitteri Vaihteisto Vaihteisto on eräänlainen teollinen komponentti, se voi siirtää vaihteisto-järjestelmän täydentämään voimansiirtotehtäviä, samaan aikaan vaihteisto kuin voimansiirtokoneiden lisävarusteiden, kemianteollisuudessa on myös hyvin laaja käyttö. Tässä asiakirjassa käsitellään yksityiskohtaisesti vaihdelaatikon, Mittakytkimen vaihteiston yhteistä vikaa ja diagnoositoimenpiteitä.

Vaihteiston käyttö

Vaihteiston pääkäyttö on seuraava: ensinnäkin se voi muuttaa vaihteiston nopeutta vaihteistolla, jota kutsutaan usein teollisuuden vaihteeksi. Toiseksi, vaihdelaatikko voi vaihtaa vääntömomenttia, eli samalla teholla lähtöpaikasta, sitä suurempi vaihteiston nopeus, vaihdeakseli on sitä pienempi vääntömomentti, vuorostaan ​​suurempi; voimansiirtoon käytettävää vaihteistoa teollisuudessa, henkilökunta voi käyttää moottoria, mittakytkintä vaihteiston pääakselin kautta vaikuttamaan useita akseleita ja niin kauan kuin yksi moottori vetää useita kuormia; vaihdelaatikko on kytkinlaite, jarrukytkin on vaihdelaatikon käyttö, ihmiset voivat vapaasti erottaa kaksi verkkovaihtoehtoa ja jakaa kuorman ja moottorin erilleen; siirron suuntaan on suositeltavaa käyttää kahta tuulettimen muotoista vaihteistoa voimien lähettämiseksi pystysuunnassa pyörimisakselin toisella puolella.

Toiseksi, vaihteiston suorituskyvyn tyypillinen vika

Vaihteiston käytännön soveltamisen analyysin avulla ei ole vaikeata määrittää vikaa. Koko vaihteistojärjestelmä sisältää laakereita, vaihteistoa, vaihteistoa ja laatikkorakennetta ja muita komponentteja eräänlaisena yleisesti käytetylle mekaaniselle voimajärjestelmälle. Se on jatkuvatoimisessa liikkeessä samanaikaisesti ja helposti näkyvissä mekaanisten osien rikkoutumisessa, erityisesti laakereissa, hammaspyörien ja käyttöakselin, Mittakytkimet muut vikatapahtumat ovat huomattavasti pienempiä kuin ne.

Kun vaihde suorittaa tehtävän, funktioparametri ylittää sallitun enimmäisarvon, koska työkyvyn puuttuminen aiheuttaa monenlaisia ​​tekijöitä. Sen ilmenemismuoto on myös monipuolinen, yleinen tilanne ja se on jaettu kahteen pääluokkaan: ensimmäinen on vaihteisto vähitellen syntyvässä kumulatiivisessa pyörityksessä, koska vaihteiston ulkopinta on suhteellisen suurella kuormituksella, Mitre Gearbox verkkoviivojen ja suhteellisen pyörivän voiman ja liukuvoiman välinen kuilu, kitkan liukumisnopeus ja pylväiden suunta vastakkaiseen päähän on vain käänteinen, pitkällä aikavälillä mekaaninen toiminta tekee pyydysten liimautumista, halkeamia, lisää kulumisaste, vaihteella on väistämätöntä. Toinen häiriö on se, että henkilökunta ei tunne turvallista toimintamenetelmää tai rikkoo työn erittelyä ja pyyntöä, pyydysten laiminlyönnin asennuksessa tai alkuvalmistuksessa piilevien vaaratilanteiden epäonnistumisen vuoksi, Mittakytkimet tämä vika on usein siksi, että vaihteiston sisäreikä ja ulompi ympyrä eivät ole keskenään keskenään, vaihteiden välinen vuorovaikutus virheen muodon ja akselin jakautumisen epäsymmetrian välillä.

Lisäksi kummankin osan vaihdelaatikossa akseli on altis myös osien liukumiselle, kun suhteellisen suuri kuormitusakseli, akseli muuttuu nopeasti ja aiheuttaa välittömästi tämän vian vaihteen. Vaihteiston vianmäärityksen yhteydessä vaihteiston vikaantumisen vaikutuksesta eri akseleiden muodonmuutosaste on epäjohdonmukainen, tietenkin eri vikatilanteissa, joten vääristymisakselilla on myös raskas ja lievä. Akselin epätasapaino aiheuttaa häiriöitä, syyt ovat seuraavat: Ympäristötyön kuormituksessa Mitter Gearboxin ajanmuutos on myös väistämätöntä; akseli itsessään altistaa useita virheitä monissa prosessiprosesseissa, kuten tuotanto, valmistus ja käsittely, mikä johtaa vakavaan epätasapainoon uudessa valettuun akseliin.